Saturday, April 20, 2024

Happy Birthday Internaut!

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Εξ’ ορισμού, το Internaut προέρχεται από δύο λέξεις, “Internet” Και “Astronaut” και αναφέρεται στους πρώτους τεχνικά ικανούς να κάνουν χρήση του Διαδικτύου.

Ο Παγκόσμιος Ιστός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης εποχής, κάτι που δεν ήταν μέχρι τις 23 Αυγούστου 1991, όταν ο εφευρέτης Tim Berners-Lee επέτρεψε την πρόσβαση στο ευρύ κοινό!

Έτσι, σήμερα γιορτάζουμε την 25η επέτειο της πρόσβασης μας στον ατελείωτο κόσμο του Internet.Κανείς δεν γνωρίζει πως προήλθε η λέξη Internet, ωστόσο φημολογείται πως προέρχεται από την φράση “inter-networkin”.

O Berns-Lee εφηύρε τον παγκόσμιο ιστό το 1989 ενώ εργαζόταν στο CERN. Αρχικά, είχε σχεδιάσει να ικανοποιήσει την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των επιστημόνων στα Πανεπιστήμια όλου του Κόσμου. Στη συνέχεια, το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο από όλους!

Συγκεκριμένα, σήμερα 3,17 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο από τους 7.4 δισεκατομμύρια ανθρώπους του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου 3 εκατομμύρια emails στέλνονται κάθε δευτερόλεπτο.

Ευχαριστούμε Tim Berners-Lee!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα